זה מעצבן אותי כל שנה, שחופש פסח יוצא כל כך ארוך.... ואנחנו ההורים צריכים לחפש פתרונות יצירתיים לשעמום של הילדים, להןציא עוד כסף על קייטנות וכד'....אני לא מבינה למה צריכים לצאת לחופש שבוע שלם לפני פסח???זה ממש גובל בחוצפה ובחוסר התחשבות בהורים. בייחוד עכשיו שברוב המשפחות שני ההורים עובדים.
מה דעתכם על העניין המרגיז הזה?
אני אמא לשלושה בנים , זוכרת את הכייף שהיה לי כילדה בחופשות פסח והגדול ומפרגנת לילדים בחופשה שלהם..
למילי מחבקוק
מה את מתעצבנת?
ילדים זה שימחה!!!
כי אם זה לא היה כך,לא היית עושה ילדים
אז ילדים לא באים עם מחסום על הפנים וקשורים באזיקונים
ילדים באים לעולם לשחק ולהנות מהחיים כול זמן שהם ילדים
אף פעם לא הצלחתי להבין למה הורים מתעצבנים שהילדים שלהם בבית ... בחופש
אז איפה הם רוצים שהם יהיו? וממתי בית ספר הוא בייביסיטר??
ריפוי אנרגטי לחיות מחמד (רייקי, הילינג וקריסטלים)
Anonymous: אני אמא לשלושה בנים , זוכרת את הכייף שהיה לי כילדה בחופשות פסח והגדול ומפרגנת לילדים בחופשה שלהם..
bubi: אף פעם לא הצלחתי להבין למה הורים מתעצבנים שהילדים שלהם בבית ... בחופש אז איפה הם רוצים שהם יהיו? וממתי בית ספר הוא בייביסיטר??
זאת הבעיה של מערכת החינוך שמתייחסת כאילו היא עושה בייביסיטר לילדים, כשבעצם כולנו משלמים לה על חינוך, לימוד וכד'. דברים שאין ביכולתנו ההורים לעשות.אני מניח ליאתוש שאת תלמידת בית ספר ולכן את לא מבינה למה להורים קשה שהילדים בבית. אז אני אסביר:בראש ובראשונה כי אנחנו עובדים.ולנו אין פריוילגיה לקחת גם חופש. שנית, ובגלל שאנחנו לא פנויים לחלוטין, קשה לנו להעסיק את הילדים שמשתעממים.שלישית, ככל שילדים יותר בחופש כך הם עושים שטויות מרוב שיעמום. ולא מדבר דווקא על הילדים שלי,אלא על ילדים שכשהם לא במסגרת, הם מאבדים את עצמם קצת.
בית ספר הוא לא בייביסיטר אבל הוא מוסד שהמדינה קבעה שבו ישהו הילדים שלנו מחצית מהיום.ואם אי אפשר לעמוד בכך, אני בטוח שהרבה הורים היו שמחים למצוא מסגרת טובה וקבועה יותר
תודה על ההקשבהחיים
בשביל מה הבאתם ילדים אם כל חופש אתם סובלים כל כך!תגובות כאלה מביאים למחשבה שהילדים הם מטרד נטו!
Anonymous: זאת הבעיה של מערכת החינוך שמתייחסת כאילו היא עושה בייביסיטר לילדים, כשבעצם כולנו משלמים לה על חינוך, לימוד וכד'. דברים שאין ביכולתנו ההורים לעשות. חינוך ולימודים נעשים בבתי הספר, אך בית הספר הוא אינו תחליף להורים. החינוך קודם כל מגיע מהבית!!!אני מניח ליאתוש שאת תלמידת בית ספר ולכן את לא מבינה למה להורים קשה שהילדים בבית. אז אני אסביר: אין צורך להסביר, אני לא תלמידה, אני במקצועי יועצת חינוכית במשרד החינוך בראש ובראשונה כי אנחנו עובדים.ולנו אין פריוילגיה לקחת גם חופש. מה אנחנו עשינו כשהיינו בגילאי הבית ספר?? מה ההורים שלנו עשו? גם בתקופה ההיא היו משפחות ששני ההורים עבדו.שנית, ובגלל שאנחנו לא פנויים לחלוטין, קשה לנו להעסיק את הילדים שמשתעממים.שלישית, ככל שילדים יותר בחופש כך הם עושים שטויות מרוב שיעמום. זה כבר ענין של חינוך מהבית ומה ההורים יעשו כדי שלא ישעמם לילדים. צריך למצוא להם מסגרת או לקחת אותם לפעמים לעבודה. אני זוכרת כילדה, הייתי הולכת גם לעבודה של אבא וגם של אמא. גם נפגשתי עם חברים, גם ראיתי טלויזיה ... ולא מדבר דווקא על הילדים שלי,אלא על ילדים שכשהם לא במסגרת, הם מאבדים את עצמם קצת. בית ספר הוא לא בייביסיטר אבל הוא מוסד שהמדינה קבעה שבו ישהו הילדים שלנו מחצית מהיום. בזמן שבית הספר לא בחופשהואם אי אפשר לעמוד בכך, אני בטוח שהרבה הורים היו שמחים למצוא מסגרת טובה וקבועה יותר קבועה יותר?? לא הבנתי! תודה על ההקשבהחיים
זאת הבעיה של מערכת החינוך שמתייחסת כאילו היא עושה בייביסיטר לילדים, כשבעצם כולנו משלמים לה על חינוך, לימוד וכד'. דברים שאין ביכולתנו ההורים לעשות. חינוך ולימודים נעשים בבתי הספר, אך בית הספר הוא אינו תחליף להורים. החינוך קודם כל מגיע מהבית!!!אני מניח ליאתוש שאת תלמידת בית ספר ולכן את לא מבינה למה להורים קשה שהילדים בבית. אז אני אסביר: אין צורך להסביר, אני לא תלמידה, אני במקצועי יועצת חינוכית במשרד החינוך בראש ובראשונה כי אנחנו עובדים.ולנו אין פריוילגיה לקחת גם חופש. מה אנחנו עשינו כשהיינו בגילאי הבית ספר?? מה ההורים שלנו עשו? גם בתקופה ההיא היו משפחות ששני ההורים עבדו.שנית, ובגלל שאנחנו לא פנויים לחלוטין, קשה לנו להעסיק את הילדים שמשתעממים.שלישית, ככל שילדים יותר בחופש כך הם עושים שטויות מרוב שיעמום. זה כבר ענין של חינוך מהבית ומה ההורים יעשו כדי שלא ישעמם לילדים. צריך למצוא להם מסגרת או לקחת אותם לפעמים לעבודה. אני זוכרת כילדה, הייתי הולכת גם לעבודה של אבא וגם של אמא. גם נפגשתי עם חברים, גם ראיתי טלויזיה ... ולא מדבר דווקא על הילדים שלי,אלא על ילדים שכשהם לא במסגרת, הם מאבדים את עצמם קצת.
בית ספר הוא לא בייביסיטר אבל הוא מוסד שהמדינה קבעה שבו ישהו הילדים שלנו מחצית מהיום. בזמן שבית הספר לא בחופשהואם אי אפשר לעמוד בכך, אני בטוח שהרבה הורים היו שמחים למצוא מסגרת טובה וקבועה יותר קבועה יותר?? לא הבנתי!
Anonymous: בשביל מה הבאתם ילדים אם כל חופש אתם סובלים כל כך!תגובות כאלה מביאים למחשבה שהילדים הם מטרד נטו!
מסכימה איתך, דרור. יש הרבה הורים, לצערי, שמביאים ילדים לעולם מתוך לחץ חברתי - נורמה חברתית - ולא בגלל שהם באמת רוצים ילדים. לצערי, אני רואה ומכירה לא מעט כאלה. עצוב מאד.
אם את נהנת החופשה,אני אתפלא אם לא,תתני גם לנו הילדים להינות
מילי שלום,
ביה"ס הוא לא בייביסיטר. תפקידו לא לשמור על ילדייך אלא ללמד.
לביה"ס ולמערכת החינוך כולה יש מטרות, סדרי עדיפויות ובזה בלבד צריך להתחשב. מי שיולד ילדים שידאג לגדל אותם ולחנך אותם. אם ילדייך משתעממים הם באמת בבעיה וגם אתם כהורים.
אני אם לשלושה ילדים וגם בעלי ואני עובדים ומעולם לא חשבנו שתפקידה של מערכת החינוך לדאוג להפיג את את "שיעמום" ילדינו וכן מעולם לא חשבנו שביה"ס הוא הבייביסיטר הלאומי.
בתור הורים דאגו לילדיכם היקרים שהולדתם אותם, דם מדמכם.
חופשה זה דבר נפלא, גם לתלמידים מצטיינים וגם לתלמידים פחות מצטיינים, יש חיים אחרי ביה"ס. אני בטוחה שיש להם מה לעשות.
שיהיה לכם חג שמח ומעניין.
מה הקשר בין מה שנכתב כאן לבין בי"ס הוא לא בייביסיטר? ובין הבאתם ילדים אז תדאגו להם???פסח כולו הוא בן 8 ימים וזהו זמן מספיק לחופשה.מישהו יכול לתת לי הסבר הגיוני לשם מה האריכו אותו בעוד שבוע? (בעבר אם אני זוכרת נכון הוא היה אף ארוך יותר)כל אחד במסגרת עבודתו יכול להתנער מאחריות. תארו לכם שקופאיות בסופר היו לוקחות חופשה שבועיים ואומרות שהן לא אחראיות לזה אם יש לכם אוכל בבית או לא.או שהיו סוגרים את משרדי הממשלה לשבועיים, כי הם לא צריכים לדאוג כל הזמן לעניינים שלכם.חלק מתפקידיו של בית ספר זה להעסיק את התלמידים בלימוד והעשרה ובזמן הזה ההורים יכולים להתפנות לעבודה או לכל דבר אחר. זהו סידור נוח לכל הדיעות ומעוגן בחוק. תרצו או לא תרצו, ככה זה עובד. ותאמינו לי שלו היתה אלטרנטיבה אחרת הרבה הורים לא היו משתמשים בסידור הזה. אבל הום שם והוא קיים. וזהו סידור שמי שלמד להיות מורה מודע לו. אז להתמרמר אחכ שקשה כל השנה ולכן צריכים גם חופש... ולא בהאשמות כמו למה הבאתם ילדים או אנחנו לא בייביסיטר?? נו באמת???
לכול ההורים המצתדקים
עושה רושם ששכחתם מה זה להיות ילדים
אתם בעצמכם נהנתם מאוד מחופשת פסח
אז מדוע אתם רוצים שילדכם לא יהנו?
קשה לכם עם הילדים? יש בביבי סיטר נערות בנות 14 -18 שמעונינות לעשות קצת כסף בחופש
ואם אתם גרים בכפר או בקיבוץ אז בכלל אין שום בעיה
הייתם ילדים וזה היה מזמן
עכשיו לכם יש ילדים,
תנו להם להנות!!!
חג פסח כשר לכולם גם לאלה שאוכלים פיתות.