שלום חברים,
כידוע לרובכם, כבר כמעט 9 שנים שקהילת גלי צה"ל מתקיימת, במתכונת כזו או אחרת. לאורך כל התקופה הזו מנהלים אותה יניב מורוזובסקי ואני. 9 שנים של דיונים מעניינים על רדיו אבל בעיקר על גל"צ וגלגלצ. במהלך התקופה הזאת הצלחנו לקיים דיונים, לעיתים סוערים, ואפילו הצלחנו לעצבן כמה אנשים פה ושם. כתבו פה אנשים שרצו להתקבל לשרת בתחנה, ומאוחר יותר זכינו לשמוע את שמותיהם מעל גלי האתר. כתבו פה לפעמים גם אנשים מגל"צ, בין אם בשמם האמיתי או בכינוי כלשהו. חוץ מזה, בזכות הפורום הזה החל פרוייקט מבורך של העלאת הקלטות משידורי גל"צ לרשת האינטרנט ושימור השידורים לטווח ארוך. מה שהחל כהעלאת ג'ינגלים ישנים של התחנה הפך למפעל שלם של העלאת תכניות המשודרות בגל"צ לאינטרנט על בסיס קבוע.
זו עובדה ידועה שהמערכת הזאת עברה כמה וכמה שינויים לאורך השנים, כשקפצנו מפלטפורמה לפלטפורמה, עד שהגענו לסטארט שמארחת אותנו באדיבות בשנתיים וקצת האחרונות.
ואכן, קהילת גל"צ עומדת לעבור בקרוב בפעם המי-יודע-כמה שינוי. אף פעם לא קל להודיע על שינוי אבל הפעם זה קשה במיוחד עבורי, ומיד תבינו למה.
לא אלאה אתכם בכל הפרטים מאחורי הקלעים, אך מי שעוקב אחרי שידורי גל"צ יודע כי על אף העובדה שקהילות סטארט נחשבות לקהילות הרשמיות של גל"צ, קם לו בשנים האחרונות פורום לתכנית "המילה האחרונה" שניתק עצמו מהקהילה בסטארט ובאדיבותו של אברי גלעד וצוות התכנית גם קיבל איזכור בשידורים וקיבל כניסות רבות ומרשימות.
לאחרונה הוחלט בחלונות הגבוהים של גלי צה"ל שאותו בחור שהקים את הפורום האלטרנטיבי של "המילה האחרונה", יהיה גם זה שיקים את מערכת הקהילות החדשה של גלי צה"ל. המערכת החדשה אמורה להיות יותר אינטראקטיבית ותציע לגולשיה שיתופי פעולה ואיזכורים בשידור על ידי שדרני גל"צ השונים שיידעו לנצל את המערכת.
בעוד 18 יום תעלה לאוויר מערכת הקהילות החדשה. לצערנו הרב, יניב ואני, שמנהלים את הקהילה הנוכחית מיומה הראשון ועד היום, לא היינו שותפים להחלטה של גלי צה"ל. המהלך נעשה מאחורי גבינו ונודע לנו עליו באופן אקראי. כל ניסיון שלנו להבין איך המערכת החדשה עובדת ואיך נוכל להשתלב בה עלה בתוהו. גלי צה"ל שלא נתנה לנו דבר במשך שנים שכחה גם להעריך, לשתף ולהפוך אותנו לשותפים לדרך שאותה הובלנו. לפיכך, בצער רב אני מודיע שבעוד כ-18 ימים, עם עליית המערכת החדשה, תגיע הקהילה הנוכחית עם הנהלתה הוותיקה אל סוף דרכה. בנוסף לכך, עם עליית המערכת החדשה, נפסיק להקליט תכנים מגל"צ ולהעלותם לעמודי הפודקאסט וגם לא נקבל יותר בקשות להקלטת ולהעלאת תכניות.
לא קל לכתוב את זה לאחר כמעט 9 שנים, אך ההחלטה אינה בידינו ונעשתה עבורנו. ברצוני להודות לכל אחד מחברי הפורום הזה שהשתתפו בו לאורך השנים ותרמו לאווירה המיוחדת שהתפתחה כאן. בלעדיכם לא היה שום ערך לכל מה שעשינו לאורך כל התקופה.
תודה לאנשי גל"צ שלקחו חלק כאן במרוצת השנים. תודה מיוחדת לאלה שהיו חלק מההנהלה בשלב כזה או אחר: עומר כביר, עומר סנש, ביאטה קרנץ ולידור העליון.
תודה ענקית לגלטזזז, מייסד פרוייקט ההקלטות, על תרומתו הענקית להעשרת החוויה שלנו בפורום עם תכנים מעניינים להאזנה. תודה על המסירות וההתמדה. תודה גם לנוסטלגיה ולאבי שהצטרפו אל מפעל ההקלטות הענק הזה ותורמים המון מזמנם ומעלים תכנים ופלייליסטים לעמודי הפודקאסט. בזכותם אתם מקבלים תכנים עשירים מגלי צה"ל היישר למחשב ו/או למכשירי האייפוד שלכם. כולם השקיעו שעות רבות מזמנם החופשי בהעלאת תכנים לאינטרנט, וכל זאת ללא כל תמורה.
את התודה הגדולה מכולן אני מפנה אל יניב מורוזובסקי, חבר טוב ושותף לאורך כל הדרך הארוכה הזאת, שהביא אותי לפני כ-9 שנים מניהול פורום קטן ולא משמעותי באתר הייד פארק לפורום באתר גל"צ, תמך ועזר, גרם לי להרגיש קצת כמו גל"צניק ואף עזר לי לצאת לסוג של קריירה משלי כשדרן רדיו. אחד הדברים הכי נפלאים שיצאו מניהול הפורום הזה הוא שיצא לי להכיר אדם נפלא שחי ונושם רדיו, ושהוא מעל לכל חבר אמיתי.
אמשיך להיות זמין באמצעות המייל והפייסבוק למי שירצה לשמור על קשר גם אחרי שפורום זה יסיים את דרכו.
בברכת שנה טובה, גמר חתימה טובה, ולהתראות בשמחות. וכפי שהיתה מסיימת את הודעותיה אחת מחברות הפורום הכי משפיעות בכל השנים....רק אהבה.
אלעד
אלעד,
צר לי לשמוע על המהלך, ועל חוסר התיאום בהעברת הקהילה.
לצערי, היינו מאלו שנהנו מהקהילה ומהקלטותיה, אבל לא הסתייע לי להעניק בחזרה למען הקהילה.
מצד שני, ביטול הקלטות והעלאה לאינטרנט, יפגעו חברי הקהילה בעיקר - זו דעתי.
חבל מאוד. תודה רבה על כל המאמצים שהשקעתם. בזכותכם, גל"צ מבינה כיום את ההחשיבות והפוטנציאל האדירים של הנגשת תכניה לכל דורש.
חבל שככה זה קורה....
ותודה רבה על ההשקעה
אלעד-קנדה: בברכת שנה טובה, גמר חתימה טובה, ולהתראות בשמחות. וכפי שהיתה מסיימת את הודעותיה אחת מחברות הפורום הכי משפיעות בכל השנים....רק אהבה. אלעד
רציתי ולהתייחס למילים גדולות כמו רוח צה"ל או הרעות. אבל שבמקרה הזה מספיקה מילה אחת קטנה גדולה: כבוד. רדיו בלי מאזינים הוא לא רדיו ולפי דעתי הפורום היה אחד הכלים שחיבר את המאזינים לגל"צ.
יכול להיות שזו זכותה של תחנה להחליף את המנהלים של הפורום ,למרות שאני לא רואה סיבה לכך, אבל זאת זכותם. אולם לעשות זאת מבלי להודיע אישית,מבלי להודות על שנים של הקדשה,מחויבות ומסירות. זה כבר גובל בסוחר כבוד לאלעד ,ליניב ולמאזינים.
חבל שגל"צ מתייחסת ככה למי שעוזר לה חבל מאוד כי אני אוהב את התחנה באמת. תודה אלעד ויניב ולכל החברים המעולים שכתבו איתי בפורום
תודה רבה על הכל! עשיתם עבודה מצוינת במהלך השנים, וחבל לראות אתכם הולכים.
הצטערתי מאד מאד על קיצו של הפורום הנפלא שהקמתם והפעלתם, ובעיקר על הדרך הלא מכובדת בה זה נעשה ללא שום הכרת טוב ותודה מצד אנשי התחנה. אני חי בחו"ל לתקופה מוגבלת והביקורים בפורום (לא הייתי שותף פעיל בו) ובעיקר ההאזנות לתכניות המוקלטות נתנו לי תחושה יומיומית חמימה של בית- כאילו אני עדיין בארץ.
קח את זה בקלות.
פליט פורום "המילה האחרונה", שעשו לו אבריג הרבה לפניך.
שותף מלא למילים. תודה רבה על הכל! עשיתם עבודה קודש במהלך שנים, תחסרו לי מאד, מאד!
כמי שמבקרת בפורום רדיו גל"צ בעשר שנים האחרונות או יותר, ולמרות שאני לא משתתפת בכתיבה, צר לי מאוד לקרוא הודעה זו.
לא בדיוק אותו הדבר, אך דומה מאוד למה שקרה לפני שבע שנים, אז אתה היית בצד של ה"רעים" כאשר בגל"צ החליטו להעביר את פורום אקטואליה בפעם בשלישית מאתר גרוע לאתר גרוע יותר מבלי להתייעץ עם המשתתפים הקבועים ומבלי להתייחס לפניות שלהם. המשתתפים החליטו לא לעבור לאתר החדש שגל"צ החליט אלא לאתר אחר שהוקם במיוחד עבור המשתתפים המאוכזבים מגל"צ. היו בקשות שגל"צ יכיר בפורום החדש כפורום רשמי של גל"צ כולל ניהולו ע"י אנשי גל"צ. וזה מה שענית אז:
" איך אתה יכול לטעון שגל"צ לא השקיעה בפורום? הפורום הנוכחי מצויין ויש בו הרבה דברים שבפורומים הקודמים הייתם רק יכולים לחלום עליהם. גל"צ לא בחרה להעביר את ניהול הפורום ל-MSN בגלל זלזול בגולשיה אלא בגלל שזו היתה הבחירה הכי טובה מבחינתם. לי נראה שאתם סתם כפויי טובה כלפי גל"צ ואתם לא רואים מה הם באמת עשו בשבילכם. חבל מאוד. הפורום החדש שלכם לא יוכר כרשמי של גל"צ כי אתם ניתקתם את עצמכם מהאתר הרשמי שלה. ואגב, לכל אדם יש תחליף. אני בטוח שתפתח כאן קהילה חדשה עם משתתפים חדשים וטובים לא פחות מכם. שיהיה לכם בהצלחה".
(מצאתי את זה כאן http://forum.mind.org.il/viewtopic.php?t=6&start=))
אז העובדה היא שלא התפתחה שום קהילה חדשה, ואני משוכנעת שפורום רדיו גם לא יהיה בלעדיכם, לפחות לא כזה שכיף באמת לקרוא בו.
רציתי בעיקר לכתוב תודה. תודה על העבודה הרבה שהשקעת אתה וכל אחרים בפורום, ובכנות מצטערת על עזיבתכם.
שלום לך אלעד קנדה
נפגעת? יפה מאוד
עכשיו אתה מרגיש מה שמרגיש אדם שמוחקים את דבריו
אתה את דברי מחקת כי הם לא היו לרוחך
אז הנה אתה הגעת למקומי מוחקים אותך בכלל מכול הפורום הזה
נהנה? ברור שלא
רק שעכשיו אתה מרגיש מה זה שמוחקים בלי יכולת לתת תגובה
כי משהו אחר מחליט בשבילך.
האגו שלך כמנהל היה בשמים,איפה הוא עכשיו?
ראשית כל, אני רוצה להודות לכולם על התמיכה, בין לאלה שכתבו הודעות מפרגנות ובין לאלה שניצלו את ההזדמנות על מנת שוב לנסות להפוך את הפורום לפח זבל (רמז: המגיב האחרון מעלי).
נועה, אני דווקא רוצה להגיב לדברייך באופן פרטני:
Anonymous: לא בדיוק אותו הדבר, אך דומה מאוד למה שקרה לפני שבע שנים, אז אתה היית בצד של ה"רעים" כאשר בגל"צ החליטו להעביר את פורום אקטואליה בפעם בשלישית מאתר גרוע לאתר גרוע יותר מבלי להתייעץ עם המשתתפים הקבועים ומבלי להתייחס לפניות שלהם. המשתתפים החליטו לא לעבור לאתר החדש שגל"צ החליט אלא לאתר אחר שהוקם במיוחד עבור המשתתפים המאוכזבים מגל"צ. היו בקשות שגל"צ יכיר בפורום החדש כפורום רשמי של גל"צ כולל ניהולו ע"י אנשי גל"צ.
לא בדיוק אותו הדבר, אך דומה מאוד למה שקרה לפני שבע שנים, אז אתה היית בצד של ה"רעים" כאשר בגל"צ החליטו להעביר את פורום אקטואליה בפעם בשלישית מאתר גרוע לאתר גרוע יותר מבלי להתייעץ עם המשתתפים הקבועים ומבלי להתייחס לפניות שלהם. המשתתפים החליטו לא לעבור לאתר החדש שגל"צ החליט אלא לאתר אחר שהוקם במיוחד עבור המשתתפים המאוכזבים מגל"צ. היו בקשות שגל"צ יכיר בפורום החדש כפורום רשמי של גל"צ כולל ניהולו ע"י אנשי גל"צ.
כדאי רק להבהיר, שאני מעולם לא הייתי "בצד של הרעים" כפי שכתבת. מעולם לא ייצגתי רשמית את גל"צ, כל מה שנכתב בפורום הזה מאז ומתמיד, וכל מה שציטטת בשמי, נכתב אך ורק כדיעה פרטית שלי.
כפי שהיתה אז זכותכם שלא להכיר בפורום הרשמי כפורום שלכם, כך עשה גם עידן כהן. ההבדל היחיד הוא שבמקרה הזה הוא זכה לגיבוי מצוות המילה האחרונה וקיבל קרדיט בשידורים, ולכן הפורום ההוא התרומם, מה שהוביל להחלטת גל"צ לבחור בעידן כהן לבנות מערכת פורומים חדשה.
אין לי בעיה עם רצונה של גל"צ להעלות מערכת פורומים חדשה, אולי אף יותר איכותית. הבעיה שלי היא עם האופן שבו המהלך נעשה: מאחורי גבם של המנהלים הותיקים, ללא התייעצות עימם האם הם יוכלו להעלות מערכת שכזאת, וללא נסיון לשלב אותם בקהילה החדשה.
במובנים מסויימים זה אכן דומה למה שקרה עם פורום האקטואליה, ולא נותר לי אלא להביע צערי על התנהלות התחנה.
תודה לך על האיחולים והמילים היפות.
אחח איזה אנשים "נחמדים" יש בעולמנו... יודעים בעת "צרה" להכניס כתף תומכת בצורת סכין ולשפוך זוהמה וגועל. לכותב שמעליי מאוד הגיע לך שימחקו את ההודעות ולגבי מה שכתבת כאן אני משווה אותך לשיחות אצל נתן זהבי שמקבלים הורדת מים לביוב בדרך אל הים. אני מאחל לך טיסה נעימה בביוב של האינטרנט.
Anonymous: שלום לך אלעד קנדה נפגעת? יפה מאוד עכשיו אתה מרגיש מה שמרגיש אדם שמוחקים את דבריו אתה את דברי מחקת כי הם לא היו לרוחך אז הנה אתה הגעת למקומי מוחקים אותך בכלל מכול הפורום הזה נהנה? ברור שלא רק שעכשיו אתה מרגיש מה זה שמוחקים בלי יכולת לתת תגובה כי משהו אחר מחליט בשבילך. האגו שלך כמנהל היה בשמים,איפה הוא עכשיו?
דבריך נמחקו מאחר והם לא היו רלוונטיים לפורום, ומאחר ואתה ניצלת שרשורים שנפתחו על נושאים אחרים לגמרי על מנת לפרוש את משנתך הלא רלוונטית. שיא החוצפה היה כשניצלת שרשור שכל מטרתו היה לאחל שנה טובה לחברי הפורום על מנת לכתוב כהרגלך דברים שאינם רלוונטיים לנושא הפורום. לא היתה בכוונתי לתת לך להחריב גם את השרשור שמטרתו היתה חיובית ולכן דבריך נמחקו משם גם כשניסית להעלות אותם שוב ושוב.
הפעם לא אמחק את דבריך על מנת שכולם יראו עד כמה אתה אדם שפל, מרושע, חסר רגשות, שמנצל את האנונימיות של המקלדת על מנת להפוך את הפורום הזה למזבלה ציבורית. מעבר לזה אתה לא ראוי לתגובה.
רציתי לשאול מדוע ההחלטה של גלצ על פורום אחר רשמי אומרת שאתם לא תוכלו להקליט ולהעלות? זה לא חוקי? חבל שלא יהיה מקום לבקש :(
Anonymous: רציתי לשאול מדוע ההחלטה של גלצ על פורום אחר רשמי אומרת שאתם לא תוכלו להקליט ולהעלות? זה לא חוקי? חבל שלא יהיה מקום לבקש :(
לא עניין של חוקי או לא חוקי, אבל מאחר והוחלט להעלות מערכת חדשה בלי התייעצות עם מנהלי הפורום הוותיקים ומאחורי גבם, אנחנו לא מרגישים חובה להמשיך ולעשות עבור התחנה דברים שהיא בעצמה אמורה לספק לגולשיה.
הפורום הזה צריך להישאר פתוח בתור הפורום הבלתי רשמי של גלי צה"ל.
יש לו ערך גם בלי הקלטות.
Anonymous: הפורום הזה צריך להישאר פתוח בתור הפורום הבלתי רשמי של גלי צה"ל. יש לו ערך גם בלי הקלטות.
המון המון תודה על התמיכה, אבל לצערי אני חושש שעם עליית מערכת הקהילות החדשה, הפורום הזה פשוט יהפוך לנטוש כפי שקרה לפני כן עם קהילת "המילה האחרונה", ואין לי רצון לראות אותו הופך לכזה.
לכן, לצערי, אין מנוס מסגירתו. :(
אבל אתם לא עושים זאת עבור התחנה, אלא עבור הגולשים! אנחנו נהנים מהתכנים שעכשיו לא יהיו...בעסה.
כל מה שעלה עד עכשיו יימחק? או שישאר פה?
ממש לפני נעילה רציתי לציין את תוכניתה המעולה של נועה ארגוב על סבא שלה סשה ארגוב. בתוכנית היה ראיון מרגש גם חיים חפר ונעומי פולני וכן אריק אינשטין . התוכנית שודרה ביום שישי אחרי החג הראשון של סוכות . נדמה לי שטוב לסיים עם פירגון ,ברוח טובה .
תודה רבה על עבודתכם הברוכה בקהילה למען הגולשים והמאזינים.
עצוב שכך זה מסתיים.
בהצלחה בהמשך דרככם.
מנהל קהילת פוליטיקה
מודרטור בקהילת סקס
אלעד, גלטז וכל הצוות.
עם כל יום שעובר, אני מרגיש בחסרונכם, ובחסרון המפעל החושב של הקלטות התוכניות לרווחת הציבור.
שמחתי לקרוא, כי מרתון התוכניות המיוחד שרגל 60 שנות גל"צ כן יוקלט ויועלה ל ICAST, הלוואי שהייתם ממשיכים.
יוני
יוני איפה קראת שזה יעלה? יש לינק לאין זה יעלה?