במחקר שנערך בארץ ע"י נירית תושב-אייכנר, באוניברסיטה העברית, נמצא כי מתוך 1,500 מעסיקים בממוצע שפונים מדי שנה למשרד התמ"ת כדי לפטר אישה הרה, יותר משליש מהם היו מעסיקות. כלומר שיותר משליש הן נשים מנהלות המפטרות נשים.
לדברי החוקרת, מסתבר שנשים לא עוזרות לנשים בעולם העבודה. נשים הופכות למנהלות בסביבות גיל 40 פלוס. הן כבר אמהות לילדים גדולים יחסית, ואינן מזדהות עם הנשים הצעירות. נושא הילדים רחוק מהן, והן מרוכזות בקריירה ובניהול. לא מעט נשים בעמדות ניהול גם מאמצות את גישת הניהול הגברית, ומאמצות חשיבה גברית", אומרת תושב-אייכנר.
חלק מהמפוטרות סיפרו שהמנהלות העירו להן בכל פעם שנעדרו בגלל ההריון. העובדת, לעיתים אף המסורה ביותר, המועסקת לאורך שנים, נתפסת על ידן מרגע הודעה על ההריון כנצלנית, חוצפנית, שקרנית ומפלצתית, המנסה לשאוב את כספי הארגון".
לדברי תושב-אייכנר, מחקרים בעולם מראים שגם במאה ה-21 הריון עדיין נחשב בקרב מעסיקים כנטל כלכלי. סקר מעבידים בבריטניה העלה כי 70% מהמעסיקים רואים בהעסקת נשים הרות או הורים לילדים צעירים נטל כלכלי, בשל היעדרויות. לדעת תושב-אייכנר, רק ענישה כספית כבדה, במקביל לקביעת מדיניות המעודדת העסקת אמהות, תתרום לשינוי.
המקור: http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3858853,00.html
שרה אזר
טיפול זוגי משפחתי ואישי
http://family.eclipse.co.il/
לא יכול להיות !!
נשים, נזר הבריאה, המין המעולה והמדוכא על ידי בהמיותם של הגברים, הנהדרות והנפלאות,
אינן עוזרות אחת לשניה ?? לא יכול להיות !
ובמילים אחרות כי אישה לאישה זו.....
אז מה זה אומר על הנשים?
זה אומר שנשים אוהבות להיות השליטות הן ורק על פי דברן יפול דבר
מעניין שאותה בוסית כשהיא חיפשה עבודה היא באה בתענות כלפי המעסיקים הגברים
אבל ברגע שעל ראשה יש כתר היא מתנהגת בדיוק כמו אותם גברים ואפילו ברוע יותר ולמה זה? כי היא יכולה!!!
Anonymous: אז מה זה אומר על הנשים? זה אומר שנשים אוהבות להיות השליטות הן ורק על פי דברן יפול דבר מעניין שאותה בוסית כשהיא חיפשה עבודה היא באה בתענות כלפי המעסיקים הגברים אבל ברגע שעל ראשה יש כתר היא מתנהגת בדיוק כמו אותם גברים ואפילו ברוע יותר ולמה זה? כי היא יכולה!!!
להיפך...הנשים מחקות את הגברים השליטים...מה שהם עושים הן רוצות לעשות יותר...
זתומרת שהן לא שליטות אלא משחקות בכאילו...ושים לב שמדובר רק על שליש שהן מנהלות...שני שליש הם מנהלים מפטרים
הצחקתם אותנו-ממתי אשה מפרגנת לאשה,
אשה לאשה זאב
ולמי שזה לא ברור שיתעורר
תגובה למור בתור אשה
אני מכירה טוב את בנות מיני, הכתרים והזרים שאת מכתירה לנשים, קשקוש, נראה ששנאתך לגברים גוברת על האמת שאת יודעת מהי, נשים אינן נהדרות ונפלאות, נשים אכזריות, שתלטניות, מניפולטיביות, בוגדניות.
הרבה יותר קל להסתדר עם גבר מאשר עם אשה. האשה מנצלת את חולשתה הפיזית כדי להיראות רכה וחסרת אונים, כדי לקבל יחס מועדף, הנשק הטוב ביותר אצל אשה, דמעות, מיד היא מזילה דמעות כדי שירחמו עליה ויוותרו לה על הכל.
כעו"ד למשפחה, אני רואה כיצד נשים משחקות משחק כהאשה החלושה בפני שופטים, ומיד מרחמים עליה, אך מחוץ לכותלי בית המשפט, הן אכזריות, נקמניות, משתלטות על הילדים, ומנצלות את הילדים כדי לאיים על האב, ה"נשק" של הנשים הוא הילדים, והן אינן מהססות לנגח את הילדים באב.
אין לאשה בעיה להשתמש בילדים כדי להשיג את את מה שהן רוצות, אצל נשים בהליכי גירושין רואים שכל ה"אמהיות" כביכול, הופכת להתעללות נפשית בילדים, הן מרחיקות ומנתקות את הילדים מהאב, תוך פגיעה קשה בילדים, וזה ממש לא איכפת להן.
נשים מתנהגות כמו נסיכות שהכל מגיע להן, הן שולטות בבית, בעבודה ובכל מקום בו ניתנת להן האפשרות.
יעל היקרה -
כה חבל שיש מעט נשים כמוך המוכנות להתייצב בגו זקוף אל נוכח האמת, ולשרטטה בצורה הנכונה והאמיתית, כפי שעשית....
רק חבל בינתיים על כל אותם אבות טובים שנגמרים ומתפרקים לרסיסים עקב התנהגותן של אותן נשים.
ובכן, יש לי המון מה להגיד בנושא. קראתי אתמול את הכתבה וחייכתי לעצמי.
אני עובדת כמנהלת אישית של מישהי מאוד בכירה. אשת עבודה משכמה ומעלה שעסוקה רוב הזמן בחיזוק מעמדה בעולם העיסקי / המסחרי / השיווקי ועל הדרך גם דורכת על כולם. כי זו הדרך שהיא מאמינה שאפשר להצליח. ולצערי זה עובד.
ואני אישה, כמעט בגילה. עובדת סביבה ומתרוצצת ונמצאת בחודשי הריון מתקדמים. לא יעזור כלום - היא דאגה להבהיר שהיא לא אוהבת נשים בהריון ולא אוהבת את הרעיון שהיא צריכה למצוא מחליפה זמנית עבור העובדות ההריוניות במחלקה ושזה פוגם בעבודה ומפיל עליה המון נטל.
היא אומנם מעולם לא פיטרה אף עובדת, אבל גרמה להם בהחלט להרגיש לא שוות וללכת. ואני אף פעם לא מבינה איך היא מתנהגת כך דווקא לנשים האיכותיות שסביבה שהן יד ימינה ועוזרות לה ושומרות עליה בדרך למעלה.
אנשים סביבי שמחוץ למקום העבודה, לא מבינים למה אני מתרגשת כל כך מכל ציפצוף שלה. אני מסבירה להם שהיא יכולה למרר לי את החיים בחודשים המעטים שנשארו לי, שזה כולל לעשות לי פרצוף כל פעם שאני צריכה לצאת לבדיקה (נכון שאסור לה למנוע ממני והיא באמת לא תמנע, אבל תעשה פרצוף וזה עושה את העבודה) וכו'.
לא פשוט לעבוד תחת אישה, נקודה.
מדלן מזמינה אתכם לקהילת "הריון ולידה"
ניתוח קיסרי ? האם לחשוף צילומי הפלה ברשת ?
לכותבת - אני בכלל גבר, לא הבנת שמה שנאמר על נשים בהודעה שלי נאמר בלשון סגי נהור, כלומר הכוונה היא הפוכה ??